Νεα

pita17

Κοπή Πίτας του Συλλόγου που θα γίνει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στο εξοχικό κέντρο ΑΥΡΑ, στον Άναυρο του Βόλου (φωτογραφία). Ώρα 18:30 και θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί γιατί θα έχουμε και την γενική μας συνέλευση, με θέματα:

 • Απολογισμός 2016
 • Διάσωση και αξιοποίηση της ΑΡΓΟΥΣ
 • Προτάσεις
 • Διάφορα.

Κάθε 1η Τρίτη του μήνα υπάρχει συνάντηση μελών. Σας περιμένουμε!

argo-1-9

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008

Την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015, στις 19: 00, στο «ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ» ΩΔΕΙΟΥ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ,
(Αντωνοπούλου 17 μεταξύ Ιάσονος και Δημητριάδος),
θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας με θέματα:

- Απολογισμό των πεπραγμένων του Δ.Σ.,
- Οικονομικός απολογισμός,
- Ενημέρωση για την πορεία των προτάσεών μας.

Φυσικά θα υπάρχει η ευκαιρία συζητηθούν τα θέματα που τα μέλη θα ήθελαν να προτείνουν επιτόπου.

Με τιμή,
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δευτέρα 4 Μαΐου στις 10:00, είναι η υποδοχή του Young Endeavour, στο λιμάνι.
Θα ακολουθήσει η παρουσίαση από το Σύλλογο «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008» στη Δημαρχείο και θα μετά η επίσκεψη στην ΑΡΓΩ, στο σημείο που βρίσκεται προς συντήρηση. Πρέπει να ειδοποιήσουμε συναδέλφους, ώστε η παρουσία μας να είναι ουσιαστική και αριθμητικά.

Την επομένη στις 18:00 όσοι μπορούμε θα επισπευτούμε επίσημα το ιστιοπλοϊκό.

Σας παρακαλώ το συντομότερο δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ώστε να ενημερώσω εγκαίρως τους υπεύθυνους.


 

“Η προϊστορική Αργώ ταξιδεύει ξανά…”

Ενα ταξίδι έρευνας του μύθου 

Ο Σύλλογος των Αργοναυτών 2008 ιδρύθηκε με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος ανακατασκευής της προϊστορικής πεντηκοντόρου  «ΑΡΓΩ», τη μελέτη και την ανάπτυξη της παραδοσιακής κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας όπως αυτές εξελίχθηκαν διαμέσου των αιώνων.

          Το ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο εμπνεύσθηκε και χρηματοδότησε ο Δήμος Βόλου υλοποιήθηκε,  μετά από επτά (7) χρόνια,  από την 8μελή διεπιστημονική Ερευνητική Ομάδα του «Ινστιτούτου Έρευνας της Αρχαίας Ναυπηγικής και Τεχνολογίας – ΝΑΥΔΟΜΟΣ.

          Το καθαρό ερευνητικό κίνητρο και ο κύριος σκοπός του προγράμματος,

Περισσότερα...

Βόλος, 26 Ιουλίου 2014

Θέμα: 5η Ναυτοπροσκοπική Regatta

Αγαπητοί Αργοναύτες

Όπως γνωρίζετε από αύριο Κυριακή 27/7 μέχρι και την Παρασκευή, 1/8/2014 στα πλαίσια της 5η Ναυτοπροσκοπικής Regatta, θα γίνει από το Σύλλογό μας η παρουσίαση της διαδραστικής προβολής με τίτλο "Η προϊστορική Αργώ ταξιδεύει ξανά", στον κινηματογράφο Αχίλλειο. Η παρουσίαση θα γίνεται δύο φορές την ημέρα για 100 παιδιά κάθε φορά και μετά θα ακολουθεί επίσκεψη στην αγκυροβολημένη ΑΡΓΩ.

Στην πρόσφατη ενημέρωσή μας για την διαδραστική προβολή συμφωνήσαμε ότι με την πρώτη ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι Αργοναύτες να την αναλάβουν ως πολλαπλασιαστές, θα ήθελαν και θα έπρεπε να την παρακολουθήσουν με τη μορφή πρότυπης παρουσίασης. Η ευκαιρία δίνεται εδώ, άμεσα, επειδή καθημερινά από την Κυριακή 27Ιουλίου έως και την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014, θα γίνονται δύο (2) προβολές στον κινηματογράφο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ (10:00 και 17:00) τις οποίες θα παρακολουθούν ομάδες 100 παιδιών κάθε φορά. Μετά την προβολή θα επισκέπτονται την «ΑΡΓΩ», σε ομάδες των 50 παιδιών ανά μία ώρα.

Αύριο Κυριακή 27/7/2014, στις 09:30 το πρωί, σας καλούμε να έρθετε για το σκοπό αυτό και αν δεν μπορείτε το ίδιο απόγευμα στις 04:30.  

Η πρόσκληση ισχύει και για την Δευτέρα και την Τρίτη, τις ίδιες ώρες!

Καταλαβαίνετε ότι εάν δεν υπάρξει ικανή ανταπόκριση, τότε το έργο θα φορτωθεί σε δύο  μόνο ανθρώπους και αυτό δεν είναι σωστό. 

1600 παιδιά από όλη την Ελλάδα σχετικά με τη θάλασσα "περιμένουν" την προβολή μας, Να μην τα απογοητεύσουμε!

Από τη Γραμματεία του Συλλόγου.

 28ης Οκτωβρίου 118Α  Κινητό: +30 6976 555888 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.argonautes2008.gr- 382 21 – ΒΟΛΟΣ - Τηλέφωνο: +30 2421 037891 Τηλεομοιότυπο: +30 2421 037894 Σελίδα 1

Αγαπητοί ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ καλησπέρα.

Στο πλαίσιο συμμετοχής της ΑΡΓΟΥΣ στο Τιμητικό αφιέρωμα του ΙΟΥΛΟΥ ΒΕΡΝ, βλέπε συνημμένη πρόσκληση, τη Τρίτη 29 Ιουλίου 2014 θα πρέπει να είμαστε με τη στολή στην ΑΡΓΩ 19:30 ώστε να ενημερώσουμε τους ομογενείς και μη, επισκέπτες.

Παρακαλούμε ας με ενημερώσουν όσοι θα συμμετέχουν.

Ευχαριστώ,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ 2

Αγαπητοί φίλοι,
Πρέπει να ξέρουμε ότι η πρόσκληση στην τελετή παρουσίασης του βιβλίου στην αίθουσα της Γερουσίας, στις 2 Ιουλίου, στις 19:00 δεν έχει σκοπό μόνο την τυπική παρουσία μας αλλά έχει δύο επιπλέον σοβαρούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει η παρουσία μας να ναι μαζική.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε μας δηλαδή στην προσπάθεια του πειραματικού ταξιδιού και αυτού στη Γεωργία. Θα ήταν αστείο να λείπουν οι "πρωταγωνιστές"!

Ο δεύτερος λόγος είναι η ανάπτυξη των σχέσεων με την Γεωργία αλλά και την παρουσία του Ελληνισμού στη περιοχή. Σπανίως δίνεται η ευκαιρία σε απλούς πολίτες, όπως εμείς, να συμμετάσχουμε σε κινήσεις διπλωματίας και να τις ενισχύσουμε με την παρουσία μας. Το κάναμε στη Γεωργία, πρέπει να το ξανακάνουμε στο τόπο μας.


Τέλος, και ας μη φανεί τοπικιστικό, η εκδήλωση είναι κατά βάση υπόθεση της πόλης μας.
ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

Δηλώστε συμμετοχή για μια μαζική παρουσία στον Αντιπρόεδρο κ. Κ. Κεχαΐδη κινητό: 6976 555 888!

Φιλικά,
Ο Γενικός Γραμματέας
ΘΩΜΑΣ ΚΑΚΑΔΙΑΡΗΣ

Σας παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας άμεσα, διότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί η ονομαστική κατάσταση.
Η μετάβαση και επιστροφή θα γίνει με πούλμαν για το οποίο θα μεριμνήσει ο Σύλλογος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008». Όσον αφορά τις λεπτομέρειες, θα ενημερωθείτε από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Η προϊστορική Αργώ ταξιδεύει ξανά»


Ο Σύλλογος μας ετοίμασε την παρουσίαση με τίτλο « Η προϊστορική Αργώ ταξιδεύει ξανά» με σκοπό να παρουσιάσει σκέψεις, εμπειρίες και συμμετοχή των εθελοντών μελών του Συλλόγου μας στο Πρόγραμμα ανακατασκευής της σύγχρονης Αργούς, δηλ. το Ερευνητικό Πρόγραμμα Πειραματικής Ναυτικής Αρχαιολογίας.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου Ερευνητικού Προγράμματος, αποτέλεσε η κατασκευαστική ανασύνθεση της εγγύτερης δυνατής, ρεαλιστικής εκδοχής που μπορούσαμε να τεκμηριώσουμε, μιας προϊστορικής Πεντηκοντόρου, δηλαδή ενός 50-κωπου πλοίου του 14ου αιώνα π.Χ. και το οποίο ανήκει στην τυπολογία της Ηπειρωτικής Ναυπηγικής Σχολής (δηλαδή στην οικογένεια των "μακρών νηών" του Ομήρου και των μετέπειτα εμβολοφόρων πολεμικών της αρχαιότητας).

Το καθαρό ερευνητικό κίνητρο και ο κύριος σκοπός του προγράμματος, ήταν η πειραματική διαπίστωση και αξιολόγηση στην πράξη, της δυνατότητας για την πραγματοποίηση με φυσικά (και όχι μεταφυσικά) μέσα, ενός τέτοιου εγχειρήματος σαν το αργοναυτικό ταξίδι, από τέτοιους ανθρώπους (άξιους αλλά όχι ημιθέους), στο συγκεκριμένο γεωγραφικό περιβάλλον (που παραμένει πρακτικά το ίδιο μέχρι σήμερα) και με ένα τέτοιο "εργαλείο" (καράβι προϊστορικής τεχνολογίας).

Το Πρόγραμμα, το οποίο εμπνεύσθηκε και χρηματοδότησε ο Δήμος Βόλου, υλοποιήθηκε από την Διεπιστημονική Ερευνητική Ομάδα του «Ινστιτούτου Έρευνας της Αρχαίας Ναυπηγικής και Τεχνολογίας – ΝΑΥΔΟΜΟΣ. Τα μέλη του Συλλόγου μας συμπράξανε στην διεξαγωγή του πειραματικού πλού και θέλουν να μοιραστούν τις βιωματικές εμπειρίες τους με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων αρχικά της περιοχής μας αλλά και όπου αλλού υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.
Η παρουσίασή μας, ως δράση Πολιτιστικών Θεμάτων, εγκρίθηκε και παρουσιάζεται στα Δημοτικά Σχολεία (και όχι μόνο) απευθυνόμενη κυρίως σε παιδιά ηλικίας 8 (Τρίτη Δημοτικού) έως 11 ετών (Εκτη Τάξη). Η παρουσίαση γίνεται ύστερα από πρόσκληση των Σχολείων

Τα Σχολεία μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογό μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας αυτής ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ), ώστε να ορίζεται ο κατάλληλος χρόνος για την επίσκεψή μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συγκέντρωση μελών την Δευτέρα, 12/5/2014 και ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας (στο χώρο του πρώην cafe-bar), στο Δημοτικό Πάρκο Ν. Ιωνίας, Σταδίου 46.
Σκοπός της συγκέντρωση είναι η ενημέρωση των μελών από το Δ.Σ. για τις δραστηριότητες του Συλλόγου και τις ενέργειες οι οποίες ήδη έχουν γίνει και όσες σχεδιάζονται.
Επειδή θα υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσίαση των Δημοτικών Σχολείων,
παρακαλούνται τα μέλη που ήδη εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν, να παρευρεθούν!
Aς ενημερώσoυμε και όσους γνωρίζουμε ά μ ε σ α.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Την Τρίτη 27/8  στις 22:00 θα συναντηθούμε στο ενυδρείο. Να είστε όλοι εκεί!

Αγαπητοί Αργοναύτες φίλοι του Συλλόγου ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008.

Η καθέλκυση της ανανεωμένης και συντηρημένης ΑΡΓΟΥΣ από το κατασκευαστή και συντηρητή πλέον Νικόλαο Ρέππο, ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 στις 15:00.
Η παρουσία μας όπως καταλαβαίνετε είναι αναγκαία. Λόγω του ότι φυλάσσεται σε ελεγχόμενη περιοχή, στο εμπορικό λιμάνι της πόλης μας, για να εισέλθουμε υπάρχουν κάποιοες διαδικασίες. Γιά όποιους θέλουν και μπορούν να έρθουν λοιπόν, χρειαζόμαστε σήμερα αν είναι δυνατόν τα παρακάτω στοιχεία:

 • Ονοματεπώνυμο (όπως είναι γραμμένο στην αστυνομική ταυτότητα)
 • αριθμό ταυτότητας
 • έτος γέννησης
 • όνομα πατέρα και
 • όνομα μητέρας

Το γρηγορότερο είναι η αποστολή τους με SMS στο τηλέφωνό του προέδρου 697655588.

Θα ήθελα να παρακαλέσω καθένας από εσάς να ενημερώστε άτομα που γνωρίζετε και επικοινωνείτε ώστε να είναι όλοι ενήμεροι. Είναι τεχνικά δύσκολο να επικοινωνήσουμε με τον καθένα σας προσωπικά και ζητάμε τη κατανόησή σας.

Συνάτηση στη πύλη του Εμπορικού Λιμένα (δίπλα στον Κραυσίδονα). Εξυπακούεται πως θα πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική μας ταυτότητα.

Σας ευχαριστώ όλους.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Κεχαΐδης
Πρόεδρος Συλλόγου Πληρώματος ΑΡΓΟΥΣ "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008"

IMG 1654

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ στις 21:30, όλοι όσοι συμμετείχαν κωπηλατώντας στην Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, είναι καλεσμένοι στο Ε.Α.Κ. με τη λήξη των αγώνων στο πάρτι που διοργανώνεται προς τιμή όλων των Εθελοντών και την απονομή ονομαστικώς, αναμνηστικών διπλωμάτων.

Σας παρακαλώ ενημερώστε όλα τα άτομα που γνωρίζετε. Η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη και θα φοράμε τις ειδικές μπλούζες που μας έδωσαν.

Με Αργοναυτικούς χαιρετισμούς.

Το Δ.Σ. "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008"

Την Τρίτη 11/9 θα πραγματοποιηθεί πλεύση με την αργώ στα πλαίσια της τελετής έναρξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης. Παρακαλούμε όσοι αργοναύτες θέλουν να συμμετέχουν να ενημερώσουν με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 2

Έναρξη
Προηγούμενο
1